Adopsjon av hund

Vil du bli et Forever home til en hund fra oss?

– Før du adopterer en hund –
Når vi leter etter en hunds drømmehjem er det aller aller viktigste at hunden får oppfylt sine behov i sitt nye hjem; dere kan være verdens flotteste, hærligste hjem til en hund som heter Lizzi – og samtidig ikke være den optimale match til hunden Simba.

Det kan være fordi Simba trenger noen som er mye hjemme, eller som kan ha han med på jobb – mens Lizzi trives med å slappe av på dagen mens dere er på jobb.
Eller kanskje bjeffer Simba når han er hjemme alene – og dere bor i rekkehus. Eller at Simba trenger daglige lange turer i skogen og aktiv stimuli – og dere er en travel (barne)familie med mange daglige aktiviteter Simba ikke kan være med på.
Kanskje trenger Simba en rolig familie, en voksen familie – eller en familie med litt ekstra forståelse – mens Lizzi vil elske å være en del av en aktiv og stor familie.

Hunder har like forskjellig personligheter og behov som vi mennesker. Vår jobb er å ta utgangspunkt i hundenes behov – og så finne drømmehjemmet.

Ved første øyekast kan det føles urettferdig og sårende å ikke få adoptere hunden man har forelsket seg i på nettsiden vår. Men husk at vi ser etter ting som dere kanskje ikke tenker over på forhånd;

 • Dere er på hytta på fjellet 4 timer unna hver helg der hunden får løpe fritt? Å så hærlig for en hund! Men Simba får angst, spyr og får diare etter 20 min i bil.
 • Dere bor på landet omgitt av fredfulle sauer på alle kanter? Hunden Ulla ville storkost seg der! Men Simba jager sauer..

Derfor ber vi dere om å ta dere litt tid når dere skriver mail til oss om en hund dere ønsker å vite mer om; jo mer dere kan fortelle om hverdagen deres – jo lettere er det for oss å si ”Jo, denne hunden bør dere få vite mer om – la oss ta en uforpliktende prat.” Eller ” Dette er nok ikke riktig hund for dere – men vi ber dere lese om Sissi, eller holde utkikk etter hund hos oss – for dere høres ut som et godt hjem for en hund”.

Vi møter og ser mange triste hundeskjebner. Mange hunder har hatt et godt hjem i et hjem som forgudet sin 4beinte venn. Men så skjedde der noe i livet – og hunden må omplasseres – eller dø.

Vi kjenner til mange av de tingene som kan skje i våre liv. Vi kan ikke alltid planlegge eller unngå at ting skjer – men vi kan unngå at en uskyldig hund (alle dyr) må dø når det skjer. Les gjennom spørsmålene nedenfor; bruk tid og tenk grundig gjennom før du svarer. Er dere flere i familien; diskuter de sammen. Noen spørsmål krever kanskje at du må kontakte noen utenfor familien før du svarer; ring/spør de før du svarer.
Hvis du med god samvittighet kan svare JA på alle spørsmålene kan en hund leve godt og bli gammel hos deg. Svarer du NEI på ett eller flere spørsmål bør du avvente med å skaffe deg hund til alle svarene blir JA.

Utgangspunkt; en hund blir 10-15 år – og mye kan skje i livet ditt på den tiden;

 • Samlivsbrudd er en del av livet. Se føre deg hva som da ville forandret seg ved et samlivsbrudd (Flytting? Mer jobbing? Ny jobb? Alene med barn og mindre fritid? Dårligere råd med tanke på hundemat og dyrlege) – ville du/dere likevel kunne tilby hunden din et godt og trygt liv – som i dag?
 • Barn er en del av livet. Hva slags tanker har du omkring hund & barn; søvnløse netter, kolikk, sykdom, aktiviteter på kvelden når barna blir større – vil du likevel prioriterer familiens firbeinte medlem behov for turer og oppmerksomhet? Aleneforeldre og der den ene parten jobber borte/skift oppdager ofte at det er vanskelig å komme seg på lufteturer når man har barn som ikke kan være alene hjemme; har du/dere tenkt gjennom slike utforinger og vet at de løses til alles beste? Og hva om barn eller voksne i familien utvikler allergi eller astma? Har dere tenkt gjennom muligheten og snakket om gode løsninger for hunden?
 • Jobbskifte er ofte en del av livet. Hva om du mister jobben du har i dag? Eller bytter jobb; må pendle/jobbe borte/jobbe skift; hva slags konsekvenser vil det få for hunden? Vil du/dere finne løsninger som inkluderer et fortsatt trygt og godt liv for hunden?
 • Flytting er en del av livet. Kanskje må du/dere flytte ifbm jobben, skole eller samlivsbrudd. Eller dere har bare lyst å flytte – innenlandsk eller utenlandsk. Hva forandres da i livet? Bortsett fra tingene dere allerede har tenkt gjennom i de andre punktene – innebærer kanskje flytting at man mister ”hundebarnevakter”? Vil du/dere ta hensyn til hunden og velge løsninger som også gjør flyttingen til noe positivt for han?
 • Sykdom, ulykker og døden er en del av livet… Ingen planlegger sykdom, ulykker – eller døden. Likevel skjer de. Og hva da med hunden? Har du da en plan for din firbeinte venn?
 • Hva om hunden din blir syk eller skadet? De kan få de samme utfordringene vi kan; kreft, diabetes, tannproblemer, brekke en fot eller få en adferdsutfordring. Vil du trene, pleie og behandle hunden din (i samsvar med dyrlege) så lenge det hjelper og han har et godt liv – selv om det ikke er billig? (Vi anbefaler STERKT å forsikre hunden! Det kan være forskjellen på en utgift på 15.000 og 3.000..)
 • Vi vet veldig godt at ting i livet ikke skjer slik man planla at det skulle skje – selv om man har planlagt. Så kanskje det viktigste man bør svare JA på er; Hvis noe uforutsett skulle skje i livet – slik at dere ikke kan ha hunden lengre; har dere en back-up plan for hunden slik at dere har tid til å finne et nytt, godt hjem til han?

Vi vet at spørsmålene ovenfor kan være ubehagelige og veldig personlige. Vi stiller ikke dere disse spørsmålene, men vi henviser alle til å lese gjennom denne linken – og legger da til grunn at dere er JA mennesker når dere fremdeles ønsker å adoptere fra oss. Og det er betryggende for hunden, oss – og dere.

Dette var de store spørsmålene. De små, og minst like viktige, er de som gjelder i hverdagen, alltid;

 • Har du tid? Til turer hver dag, flere ganger om dagen inkl minst en lang tur? Selv om det regner, er bitende kaldt og du har feber?
 • Har du tenkt på hva hunden trenger av pelsstell?
 • Og at hunden din fortjener kvalitetsmat fra dyrlege eller dyrebutikk; vet du hvor mye spiser hunden du ønsker å adoptere pr mnd – og hva det vil koste? (Billigmat til hunder anbefaler vi ikke – vi ville aldri brukt det selv til våre hunder; vi kan svært ofte SE hva slags mat hunder får 😉 )
 • Vet du hvor hunden skal være når du skal reise bort/på ferier?

Å ha en hund er en stor lykke – og et stort ansvar; hundens liv avhenger av deg. Han vil være deg evig takknemlig og en trofast venn for et godt og trygt liv – og han fortjener at du kan gi han det. Denne siden er ment til å gjøre deg bevisst på spørsmålene vi vet kommer – vi mener de er best å ha tenkt på før du adopterer – ikke etterpå.

Vi håper vi ikke har skremt dere nå – at du/dere fremdeles har lyst på hund fra oss; vi vil bare at alle aspekter ved det å ha hund er tenkt gjennom.
Kun et JA-hjem kan tilby en hund et langt, stabilt og trygt liv – de fortjener og trenger gode, ansvarlige og bevisste hjem. Til gjengjeld får dere en venn for livet – en trofast følgesvenn som vil sette dype potespor i livet.

– Vi leter etter FOREVER HOMES –