Adopsjon av kanin

Vil du gi et trygt og kjærlig hjem til en av våre små kaninvenner?

Om-kaninerDer finnes neppe noe søtere, mykere og varmere enn en kanin. Tar du deg tid innser du raskt at de har personlighet så det holder; noen er morsomme, noen bestemte, noen eventyrlystne, noen er kosete mens andre mener kos er oppskrytt.

Dessverre regner vi kaninen som det mest misforståtte og vanskjøtta kjæledyret i Norge… Hvorfor? Fordi veldig mange velger å putte de i små bur (som mange dyrebutikker og andre utstyrsbutikker mener er meeer enn store nok..) der de knapt får hoppet et hopp frem før de må snu for å hoppe et hopp tilbake… Tenk dere et kaninliv i et slikt lite bur! En kanin – kjent for hopp og sprett – og skapt med bakbein for fart og spenning – i et lite bur hele livet… Dager, måneder og år – etter år… Er det ikke rart; vi ville aldri puttet katten eller hunden vår i et slikt bur og latt den sitte der hele livet – men kaninen putter vi inn i et..
I tillegg sitter kaninen ofte i buret mutters alene. Tenk hvilket trist liv slike kaniner har det? Alene i et lite bur hele livet. År etter år.. Slike liv fortjener ingen dyr!!

Kaniner fra oss skal alltid være to sammen; Enten har de vokst opp sammen, eller så er de kjærester. Ingenting slår synet av to lykkelige kaniner som ligger side om side og pusser hverandres pels med lette poter. Da har de det godt. Vi ønsker at en kaninjente og en kaningutt skal bo sammen. Hankaniner fra oss er alltid kastrert.
Har du allerede en liten venn, kan du selvfølgelig adoptere en kjæreste til den; er det en gutt må du kastrere han 6 uker før du kan la han møte en kaninjente.
(To hanner går sjeldent godt sammen; da bør de event vokse opp sammen, ikke være i nærheter av jentekaniner og kastreres. Hvis ikke kan de ofte komme til å ta livet av hverandre; slossing der bitt i testiklene kan skape en farlig betennelse som ofte ikke lett sees av oss og derfor ofte ikke oppdages i tide..)

Hos oss setter vi også krav til at kaninene kan ha en stor luftegård hvor de får løpe, hoppe, sprette og grave! Det er like viktig for en kanin å kunne grave som å kunne løpe – så sett opp en luftegård der de lykkelig kan grave seg tuneller og ganger under bakken.

Det er mye kos å ha kaniner. Og det skal være like kos å være kanin. Sett deg derfor godt inn i hva kaniner trenger for et godt liv; klikke deg inn på linkene vi anbefaler og les. Vi lover at med kunnskap blir livet med kaniner så uendelig mye bedre for både deg som eier og kaninene dine.

Dette er viktig for oss:

  • At du er oppriktig glad i kaniner, og at kaninen får bli en del av familien. Hele familien må være enig i at dere skal få kaniner.
  • At du har tenkt gjennom det faktum at kaniner lett blir 8-10 år gammel; passer det at du har kanin om 8 år? Kaninene fortjener å vite det på forhånd.
  • At du er villig til å sette deg inn i hva som er riktig mat for kaniner. Det kan være dødelig for en kanin med en eier som bare TROR han vet hva some r riktig mat – men ikke VET helt sikkert.
  • At du er villig til å sette deg inn i hva som kreves for å regelmessig sjekke at kaninens helse er bra. Og gi kaninen en årlig veterinær/tannsjekk.
  • At du er villig til å sette deg inn i hva som kreves for å gi kaninen et godt liv.
  • At du er villig til å bruke tid og penger på å lage en stor luftegård for kaninene slik at de får løpe, hoppe og grave; den kan enkelt lages av påler og netting og må være minimum 10-15 m2 – men jo større jo bedre. Kaninen vil også trenge et tørt, varmt og trekkfritt hus å bo I I luftegården. (Ingen kaniner skal bo I små utebur – selv om mange dyrebutikker og utstyrsbutikker selger de og påstår de er store nok..)
  • At du har en plan for ferien: At den bor inne hos venner/familie, eller får daglig tilsyn.
  • At du er sikker på at ingen i familien er allergisk for kanin.
  • At det er de voksne i familien som ønsker seg kanin – barn går nemlig ofte fort lei – og da har kaninen mange år foran seg som likevel skal være gode.

Det er ikke lov å drive avl på kaniner en har adoptert gjennom Dyrebeskyttelsen Norge, Farsund.