Vi får mange henvendelser om katter som er funnet eller som har gitt seg til rundt husets ditt. Her er noen gode råd.

  • Sjekk om katten har halsbånd med adresse
  • Bor katten i nabolaget eller trenger hjelp til å finne hjem igjen – ring eier
  • Sjekk om katten er øremerket eller chippet.

Det vil da være noen grønne tall i kattens venstre øre. Kan være vanskelig å se. Er katten øremerket; les av nummeret og gå inn på www.dyreidentitet.no og skriv inn nummeret i katteregisteret – ring eier.
Er katten chippet av nyere dato, se etter bokstavene ID i venstre øre. Da må man til veterinær som kan scanne og finne eier, dette er gratis. Be gjerne eier sette på halsbånd i tillegg til øremerking, slik at det blir enda enklere om katten roter seg vekk en annen gang.

– Er katten uten øremerking eller halsbånd, ta katten i hus.

La den bo inne hos dere mens dere leter etter eier, slik er den trygg for farer. En katt blir ikke mindre hjemløs eller sulten av å bare fortsette å være ute! Men den blir derimot redd, kald, sulten og syk. Du har en plikt til å hjelpe dyr i nød – og en katt i en slik situasjon er i nød.

Ta bilde av katten og heng opp plakater på alle postkassestativene i minst 1 km omkrets. Postkassen er det stedet de aller fleste oppsøker jevnlig. Spør om du kan henge opp en lapp i nærbutikken. Bruk også nettet og facebook. Vi deler gjerne bilde på siden vår.

Katten har mest sannsynlig et godt hjem som den har rotet seg vekk fra – og en eier som savner katten. Det er viktig å reagere raskt.

Sett inn annonse i lokalavisen
I Fædrelandsvennen kan du annonsere etter eier gratis i to dager. Send bilde og info om katten på mail til alle du kjenner i området og be de sende videre i håp om å nå eier eller noen som gjenkjenner katten. Send bilde og info om katten til savnet/funnet registeret: www.dyrebar.no

– Hvis ikke eier melder seg

Kan du tenke deg å gi den et hjem? Da må du holde den inne i 6 uker slik at den føler at den bor hos deg nå. Sett på elastisk halsbånd eller klipshalsbånd med adresse og telefonnummer. Øremerk og kastrer/steriliser katten.

– Hvis du ikke har anledning til å beholde katten

Ta kontakt med oss!
Vi har alltid et ønske om å hjelpe katten, men vår kapasitet tilsier at vi er avhengig av at du har gjort alt du kan for å finne kattens eier. Vi kan komme til å be deg om å være fosterhjem for katten mens vi leter etter et hjem.

En hjemløs katt har det vondt. Det er hjertesløst å ignorere en katt som går ute alene – uten et hjem. Huskatten er importert fra Egypt, og skapt for et liv i et varmt og tørt klima. Huskattens pels er ikke vannavstøtende – så en våt katt fryser. Folk sier at katten klarer seg –den har jo både tykk pels og er jo i familie med gaupa. Puddelen har også tykk pels og er i nær familie med ulven – ville den klart seg som hjemløs?