Mini & Lilli

Hils på sosiale og lykkelige Mini og Lilli. Radarparet (7 år gamle) er begge ”eventyrmixer” av mindre hunder, men de er ikke kullsøsken og er heller ikke blandinger av samme raser. De er begge er kastrerte/steriliserte.

Både Mini og Lilli er sosiale; de er glad i mennesker – både barn og voksne. Lilli bryr seg ikke om katter, mens Mini vil gjerne jage de – men han er bare tøff på avstand; når kattene stopper og freser mot han tusler han bort og later som ingenting… Andre hunder har de ingenting i mot.

De kan begge fint være hjemme alene – de oppfører seg da fint i huset. Det er ikke ofte de bjeffer, men når det kommer besøk eller om de ser andre hunder spasere forbi klarer de ikke å dy seg for å varsle. (Dette kan korrigeres ved litt trening.)

Både Mini og Lilli går fint i bånd, og de kan også gå løse på tur. De kan de mest grunnleggende kommandoene som ”sitt” og ”gå inn”. Lilli kommer også alltid på ”kom”, og Mini kommer så fremt der ikke er en katt i nærheten…

Mini trenger å gå ned i vekt: han veier altfor mye og det vil være skadelig for helsa og livskvaliteten hans om han ikke blir lettere. Dette må derimot gjøres riktig; med riktig fòr og rikelig med mosjon! Mini er allerede godt i gang og fosterhjemmet ser tydelige resultater; fra å ha null kondis holder han nå (nesten) følge med resten på tur og han blir mer og mer glad i aktiv lek. Det er viktig at nytt hjem har fokus på vekta (også Lilli`s) på en positiv og god måte.

Mini og Lilli er egentlig to ukompliserte hunder: sosiale, snille, (ganske) lydige, de kan være hjemme alene og er kosete og lekne. Hundene har bodd sammen hele livet sitt, og det ønsker vi at de skal få fortsette med. Så drømmehjemmet deres må være ønske å adoptere begge to.

Mini og Lilli har dessverre hatt altfor mange hjem: det har aldri vært deres ”feil” at et hjem plutselig ikke kunne ha de lengre, men derfor er det helt avgjørende for oss at de nå får komme til et drømmehjem som faktisk vet hva det innebærer å ta ansvar for et dyr i 10-15 år. Vi leter etter et hjem som har hatt hund før og som virkelig har tenkt gjennom ansvaret og utfordringene knyttet til ferier, jobb, event livsendringer, utgifter, oppfølging osv. Drømmehjemmet MÅ vite at de har god tid til kos og turer, og at der ikke er allergier i familien som kan skape utfordringer. Vi ønsker også at hundene skal forsikres, og det er viktig at de får kvalitetsmat og at vaksiner og helsesjekker hos dyrlege følges opp. (Mini og Lilli er friske og har oppdaterte vaksiner og helse/tannsjekker, og vi ønsker at ny eier har mulighet til å følge dette opp hos dyrlege.)
Vi ser etter et rolig og voksent hjem som liker å tilbringe fritid ute på tur. Det er ønskelig at nytt hjem bor slik til at hundene kan være med på utsiden uten å måtte være i bånd.

Det koster 6.000 kr å adoptere Mini og Lilli. De er begge helsesjekket, vaksinerte og chippet. Hvis du vurderer å adoptere hundene sender du en litt utfyllende mail til oss der du beskriver din/familiens hverdag og hvordan et hundeliv hos dere eventuelt vil bli. Still gjerne spørsmål om hundene. Alle henvendelser vil bli besvart, og aktuelle drømmehjem vil vi først snakke med pr telefon før de så vil få tilbud om et uforpliktende møte med hundene. Send mail til haldisq@gmail.com
Spørmål om hundene vil ikke bli besvart på facebook eller pm/sms – kun via mail.

KORTE FAKTA
  • Navn: Minni og Lilli
  • Alder: 7 år
  • Kjønn: Hunnkjønn
  • Rase : "Eventyrmix"
  • E-post kontakt: Haldisq@gmail.com


Om adopsjonen