Lillefot og Tyggis ønsker å finne drømmehjemmet sammen 🏡 ❤️ ✨

Lillefot

Lillefot er en hjerteknuser. Han er superkosete og bare snill – og elsker å ligge inntil på sofaen. Når livet virkelig er hærrli kan han sutte på et teppe – og han maler alltid høyest. Lillefot er et lite vims som gjerne vil være med der ting skjer – og da tripper han lykkelig ved siden av deg mens han samtidig prøver å se deg dypt inn i øynene. Hvis han ikke snubler i sine egne poter er det stor sjanse for at du kan snuble i han.. Han henter leker han vil at du skal kaste – og så løper han og henter den tilbake til deg – som en valp. Når Lillefot har blitt kjent med de han bor sammen med er en supersosial; han elsker barn, hunder og andre katter, men det vil ta et par uker før han har fått oversikt og blitt trygg på situasjonen. Lillefot er bare nydelig.. Men han har også en historie med seg som preger han og livet hans..:

 

Lillefot ble funnet sammen med sine to kullsøsken i en grøft i Vanse. De var alvorlig syke og vi visste ikke om vi ville klare å redde kattungene: de var svært tynne, dehydrerte, hadde øyebetennelse og alvorlig lungebetennelse. I tillegg hadde Lillefot et sår på den ene poten sin. De var ca 4 uker gamle. Dessverre døde den minste etter bare to dager, men Lillefot og søsteren  kjempet seg friskere for hver dag. Bortsett fra såret på Lillefots pote. Såret ble bare større og større for hver dag – ingen behandling så ut til å virke og det var så smertefullt at Lillefot hylte av smerte og bet tilbake på såret når det verket som verst. Vi pakket foten inn i store, myke bandasjer, men når det verket som verst gråt Lillefot sine modige tårer mens han bet tilbake over bandasjen.  Til slutt var det så kritisk at vi våket over han for å hindre han i å bite tilbake, mens vi vurderte om det ville være best for han å få slippe.. Heldigvis gav vi oss ikke, og sakte ble såret bedre dag for dag – og etter seks måneder var det grodd. Endelig skulle Lillefot få sitt eget hjem..

Katter er som vi mennesker. De kan få alle skader, sykdommer og smerter som vi kan; tannverk, øreverk, forkjølelse,  kreft, hjerteinfarkt, nerveskader osv – og de kan utvikle psykiske lidelser. Og det tok ikke lang tid før vi innså at skaden og smertene Lillefot hadde opplevd hadde satt sine spor i den lille kroppen: Når Lillefot nå opplever stress og endringer reagerer nervesystemet i kroppen hans. Lillefot kan klø seg til blods på halsen eller bite seg på poten. Det er hjerteskjærende å se fortvilelsen hans. Det går over, og jo mer stabilt og rolig livet hans blir – jo sjeldnere vil kroppen hans reagere på denne måten.  Det vil si at han nok vil stresse med det samme han flytter til et nytt hjem, men det vet vi går over og det går fint.

Nå høres det ut som at det er mye styr å ha Lillefot, men det er det ikke. Ja, han vil kunne reagere med stress om husets hund dør, eller om det kommer en turbovalp inn i livet hans – men det går over. I tillegg vil vi være i tett oppfølging med nytt hjem; vi vil tilrettelegge og ta alle utgifter knyttet til dyrlege* rundt dette. (Hos avtalt dyrlege.) Lillefot trenger å få et stabilt og rolig puseliv hos mennesker som forstår han og som kan gi han litt ekstra tid og omsorg.

 

På grunn av skaden på foten har Lillefot to klør som han ikke kan trekke inn – så han kan henge litt fast og dermed gjerne dra med seg en sokk rundt i huset.. – men de gir ingen problemer for Lillefot.

 

For å tilrettelegge best mulig for han ønsker vi at han skal få bo sammen med en annen katt. Dette må være en jevnaldrende sosial katt slik at  den kan bli en styrke for Lillefot og slik at de kan bli bestevenner. Hvis drømmehjemmet ikke har en slik katt fra før, men kan tenke seg å adoptere to gogutter, kan vi anbefale kompisen til Lillefot: Tyggis. De har bodd sammen en periode og er oppriktig glade i hverandre.

Tyggis.

Tyggis fikk navnet av fosterhjemmets barn og lyder navnet når du roper på han.

Han er suuuupersosial og er superglad i alle som vil kose og leke med han. Tyggis er bare snill og god – og verdens mest tålmodige pus. Han var skikkelig overvektig, (8.7 kg..) men takket være lek sammen med kompisen Lillefot er vekta på vei nedover.

Tyggis elsker å ligge i armkroken – og han tråkker lykkelig og maler så hele huset hører det. Der er aldri noe ”trøbbel” med Tyggis; han er enkel og ukomplisert. Han elsker å komme med leker til deg. De skal du kaste så langt du kan og så henter han de tilbake til deg. Tyggis har lært opp kompisen Lillefot til det samme så nytt hjem kan få litt å gjøre på..

 

Tyggis har vært i et hjem som bor nær farlig bilvei. Dermed har han vært innekatt hele tiden, men han har elsket å sitte på terrassen og studere utelivet. Nytt hjem må bo landlig slik at han kan få boltre seg i trær og gjemme seg i gresset snart.

 

Tyggis er en trygg og tålmodig katt som passer inn i de fleste hjem. Siden han og Lillefot trives så godt sammen, og Lillefot trenger en stødig pusevenn i livet, ønsker vi at gutta skal få flytte sammen til et drømmehjem.

0

Tyggis er født i november 2017. Lillefot er født mai/juni 2018.

 

Begge gutta er kastrerte, chippet og vaksinerte. Nytt hjem må bo trygt fra bilfarlig vei og kunne tilby de et godt og trygt liv. Det koster 1500 kroner å adoptere guttene.

Ta kontakt hvis du vil høre mer om Tyggid og Lillefot. Send mail til haldisq@gmail.com

 

KORTE FAKTA
  • Navn: Lillegutt og Tyggis
  • Alder: Tyggis født november 2017. Lillefot født mai/juni 2018.
  • Kjønn: Hannkjønn
  • Rase : Huskatt
  • E-post kontakt: Haldisq@gmail.com


Om adopsjonen