Vi har desverre ingen hjelpesenter og har desverre begrensede muligheter til å ta inn dyr i nød. Vi har våre hjem proppfulle av dyr som venter på å bli adoptert, og ikke mulighet til å ta inn flere dyr før noen av de som allerede er inne finner sine foralltid-hjem. Skal vi klare å hjelpe flere hjemløse dyr til gode hjem er vi helt avhengig av fosterhjem.

Når vi etterlyser etter fosterhjem står vi som øverste eier av dyret og vi tar utgiftene til veterinær og mat/sand og vi tar oss av adopsjonen.
Vi blir veldige glade hvis noen fosterhjem dekker mat og sand selv, da kan de kostnadene heller gå til veterinærbehandling av skadede og syke dyr, som ikke har eiere som kan hjelpe og behandle dem. Veterinærkostnader er dnfs største utgiftspost.

Vi søker ofte etter fosterhjem til katt, men også til kanin/smådyr.
Når man tar dyr inn i hjemmet kan det noen ganger skje uhell. Katter kan hoppe i vinduskarmen og rive ned blomsterpotter, kanskje hunden spiser opp tøflene. Slike tilfeller kan vi ikke dekke. Vi oppfordrer fosterhjemmene til å passe på og rydde unna det dem er redde for.

Hva vil det si å være fosterhjem?

Det er å åpne hjemmet sitt for et dyr i nød. Behandle det som ditt eget kjæledyr i perioden dyret er hos deg.
Det er dyret du hjelper og ikke oss. Vi samarbeider og på denne måten kan vi hjelpe flere dyr i nød.

Hvor lang tid blir dyret i fosterhjem?

Det er vanskelig å svare på for det er ingen fasit. Noen dyr finner sine drømmehjem fort mens andre må vente lenge.

Dyret skal ha annonse på nettet innen 14 dager og vi trenger hjelp av fosterhjem til å beskrive dyret i annonsen. Er pus glad i kos, vil den helst leke, er den redd hunder?
Blir dyret over lengre tid er det fint om fosterhjem kan hjelpe med oppdaterte bilder av dyret.

Fosterhjem må gjerne lete aktivt etter adoptivhjem med dnf står for godkjennelse og tegning av kontrakt med adoptivhjem.

Har du lyst til å hjelpe?

Send oss en mail og fortell oss litt om deg/dere. Hvor bor dere? Er dere mye borte, er det flere dyr i familien, er det små barn i familien? Hvor lenge kan dere passe dyret? Har dere noen til å passe dyret hvis dere drar bort på ferie? Er dere villig til å ta til dere dyr med spesielle behov, som kan trenge oppfølgning av veterinær, medisiner? Kan dere ta til dere et dyr som er redd og som trenger ekstra kos og kjærlighet for å få tilbake tilliten til oss mennesker? Eller kan dere passe en liten venn som ikke har spesielle behov?
Grunnen til vi ber dere om å skrive litt om dette er fordi vi lettere kan finne riktig fosterhjem ut fra hva dyret trenger av behandling, sosialisering osv. Det kan også bli vanskelig hvis dere bor langt borte pga levering av mat/sand og adopsjon.

Lurer du på om dette er noe for deg så send oss gjerne en uforpliktende mail.
En kan gjøre litt – sammen kan vi gjøre mye!

dnfarsund@gmail.com

Laval9