«Bjarne O. Braastad er professor i etologi ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, Universitetet for miljø- og biovitenskap i Ås. Han har arbeidet med forskning og undervisning innen atferd og velferd hos dyr siden 1979, og etter hvert også om forholdet mellom dyr og mennesker. Braastad har publisert mer enn 60 vitenskapelige artikler og flere hundre andre artikler. Han har vært med i ca. 150 radio- og TV-innslag, vært intervjuet ca. 200 ganger i aviser og ukeblader, og har holdt over 100 populærvitenskapelige foredrag.»

Braastad har skrevet boken «Kattens adferd og velferd». Boken gir deg kunnskap om katten din, og hjelper deg å forstå den. Kunnskap gir trygghet og bidrar til at katten din og deg kan få et bedre forhold. Du får kunnskaper om atferdsutvikling, språk og sosial atferd, katten som rovdyr, navigasjonsevner, dyrevelferd, atferdsbehov, atferdsproblemer, kattehold i borettslag og hvordan katten utviklet seg fra villkatt til huskatt. Boken er et «must» for katteeiere!

På hjemmesiden til Braastad finner du fagkunnskap som forklares på en enkel måte. Her finnes det masse av nyttig informasjon! Du kan bla lese om katter, dyrevelferd, om hva etologi er og om forholde mellom dyr og mennesker.

 

Hjemmesiden finner du her

Kattens adferd og velferds facebook-side finner du her